Saló de l'Ensenyament Facultat Pere Tarrés URLAquests dies, en que el Saló de l’Ensenyament i la fira FUTURA estan en oberts, són dies d’intercanvi d’idees, de recollir demandes i sobre tot d’atendre expectatives.

Una antiga alumne del grau de treball social em comentava aquest dies que “les professions socials, com a coneixedores de la realitat social i de l’entorn on es mouen han de poder realitzar un paper proactiu en la dinamització de les relacions , també entre empresa i societat”. El comentari es podria aplicar a bona part les professions que volen ser motor de canvi al nostre entorn.

La col·laboració entre empreses, tercer sector i administracions públiques ha fet evolucionar als tres agents i tenim en el nostre entorn models que han anat madurant en la cerca del be comú i de l’atenció a les persones . “Hem de tenir “ em deia “ la voluntat de treballar des de diferents àmbits professionals, per garantir uns mínims de qualitat de vida a totes les persones que formen part de la societat”. Aquesta voluntat la podem canalitzar tot formant-nos i transformant els nostres àmbits d’actuació, alhora que mantenim els compromisos a favor d’una societat menys desigual.

La formació en l’acció social, ens ajuda  a educar la mirada. Ens fa tenir una mirada capaç de veure d’una altra manera, d’explorar nous territoris dins de les mateixes persones, en el mateix entorn. “Gestionar canvis inclou transformar sensibilitats començant per les pròpies. i sovint és aquesta la missió de la formació” em comentava una altra de les alumnes antigues.

Tenim molta sort quan podem comptar amb aquestes reflexions de les persones que ens han acompanyat durant uns anys formant-se i que amb freqüència tornen a estar per la Facultat , reforçant la seva formació o  re-orientant-se. Ja que la formació no només ajuda a constatar el que està passant, sinó que també orienta cap a on anem i cap a on volem anar.

Aquestes jornades de fires són dies d’intercanvi d’idees, de planificar el futur de mantenir-se vetllant per un “pensament actiu”.

Com diu l’eslògan d’aquest any quan et planteges el teu futur professional, i es clar que ho hem de fer, la millor orientació la podem trobar aquí, en aquests espais d’intercanvi d’idees que són el Saló de l’ensenyament i la Fira Futura. No podem faltar a la cita anual. Gràcies a totes i tots pels  vostres reptes personals i les vostres idees compartides.

Jesús Delgado i Almendros

Jesús Delgado i Almendros

Llicenciat en ciències econòmiques. Postgraduat en gestió directiva d’organitzacions no lucratives i Màster en sostenibilitat i responsabilitat social corporativa. Administrador de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés Universitat Ramon LLull. Ha estat director de gestió econòmica de la Fundació Pere Tarrés-SCV i director d’administració, finances i personal de la Fundació Pere Tarrés. Professor del postgrau de direcció i gestió d’organitzacions no lucratives i del departament de gestió de l’Institut de Formació Pere Tarrés.
Jesús Delgado i Almendros

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here